635. WE-Heraeus-Seminar: Scalable Architectures for Quantum Simulation

Veranstaltung von 29 Jan 2017 bis 01 Feb 2017

Scientific organizers: Dr. A. Fuhrer, IBM Rüschlikon/CH • Prof. D. DiVincenzo, RWTH Aachen Prof. F. Willhelm-Mauch, U Saarbrücken Dr. S. Filipp, IBM Rüschlikon/CH

Scope

The 635th WE-Heraeus Seminar on "Scalable Architectures for Quantum Simulation" brings together scientists from academia and industry who are investigating scalable quantum systems that may or may not require the overhead of full fault tolerant operation. Theory and experiment from the superconducting and spin qubit, atomic quantum gas and ion trap communities will be present, as well as researchers working on optimal control and novel methods for quantum simulation. The seminar will focus on quantum computing architectures and methods that promise to reach a level of complexity to solve selected problems more efficiently than a conventional computer.

KontaktAFU@zurich.ibm.com
Webseitehttps://www.zurich.ibm.com/heraeus/index.html