637. WE-Heraeus-Seminar: Understanding the LHC

Veranstaltung von 12 Feb 2017 bis 15 Feb 2017

Scientific organizers: PD Dr. D.D. Dietrich, U Frankfurt • Prof. T. Plehn, U Heidelberg
Seminarbericht

Scope

Among the huge and growing amount of LHC data, we found a Higgs, but have yet to understand which one.

Against this backdrop, the workshop brings together present and future experts of electroweak symmetry breaking, to explain, discuss, and learn about the numerous aspects − from experiment to theory − approaches − from perturbative to strongly interacting all the way to quantum chromodynamics − and methods.

Topics include

• origin of mass
  • electroweak  symmetry breaking
  • standard model and beyond