653. WE-Heraeus-Seminar: Optical Microcavities and Their Applications

Veranstaltung von 06 Nov 2017 bis 10 Nov 2017

Scientific organizers: Prof. J. Wiersig, U Magdeburg • Prof. Martina Hentschel, TU Ilmenau • Prof. Yun-Feng Xiao, Peking Univ./CHN
Seminarbericht

Scope

The purpose of the meeting will be to bring together the leading scientists and young researchers in the fields related to optical microcavities, the latest results as well as the foundations, and to provide all researchers the creative scientific atmosphere needed to further advance - following well established as well as new paths.

The topics of the workshop include but are not limited to

• Whispering gallery modes

• Quantum chaos in microcavities

• Coupled cavities