642. WE-Heraeus-Seminar: Non-Hermitian Hamiltonians in Physics: Theory and Experiment

Veranstaltung von 15 Mai 2017 bis 19 Mai 2017

Scientific organizers: Prof. G. Wunner, U Stuttgart • Dr. Eva-Maria Graefe, Imperial College London/UK
Seminarbericht

Scope

Recent years have seen dramatic progress in the field of the mathematical and physical aspects of non-Hermitian operators. This meeting will focus on the physical aspects of non-Hermitian operators, both theoretically and experimentally, and, in particular, on PT symmetry, PT optics, PT laser physics, PT condensed matter phyics, exceptional points, resonances, non-Hermitian nonlinear systems and random matrix theories.

The purpose of the meeting is to bring together experienced as well as young scientists working actively in these fields. The hope is that the outcome of brainstorming discussions between theorists and experimentalists will be proposals of new directions of research in this fast-developing field at the frontier of contemporary physics.

Kontaktguenter.wunner@itp1.uni-stuttgart.de
Webseitehttps://phhqp17.itp1.uni-stuttgart.de/