WE-Heraeus Summer School for Graduate Students: Foundations and New Methods of Theoretical Physics

Physikschule

Hotel Am Kellerberg Wolfersdorf/Thüringen, Germany
Veranstaltung von 04 Sep 2017 bis 15 Sep 2017

Scientific organizers: Prof. O. Lechtenfeld, U Hannover Prof. A. Hebecker, U Heidelberg • Prof. I. Sachs, LMU München • Prof. S. Theisen, AEI Potsdam • Prof. A. Wipf, U Jena

Subject

The school focuses on quantum field theory, particle physics and (quantum) gravity, but other related areas of theoretical and mathematical physics (e.g. aspects of string theory, condensed matter physics, quantum information) also receive attention.

Concept

The idea is to learn new and old methods relevant to modern theoretical physics, formal as well as phenomenological. This is important especially for soon-to-be postdocs who need to broaden their view and skills in order to be competitive and versatile in changing collaborations. The aim of the school is to provide first hands-on experience with those topics. Accordingly, special emphasis is placed on exercises in small groups, complementing three hours of morning lectures. In the afternoon, the lecturers guide the students through a set of exemplary problems, which illustrate and expand on the main points of the lectures. The atmosphere is informal and lively discussions are encouraged.

Kontaktlechtenf@itp.uni-hannover.de
Webseitehttps://saalburg.aei.mpg.de/
VeranstaltungsortHotel Am Kellerberg, Dorfstraße 18, Rotehofbachtal, 07646 Trockenborn-Wolfersdorf, Deutschland