669. WE-Heraeus-Seminar: Theory of Quantum Gases and Quantum Coherence

Veranstaltung von 15 Apr 2018 bis 18 Apr 2018

Scientific organizers: Prof. Corinna Kollath, U Bonn • Prof. Roberta Citro, U Salerno/ITA • Prof. T. Roscilde, ENS Lyon/FRA
Lächelnd Apply soon on seminar webpage!

Scope

This conference brings together a broad community of senior and junior scientists to address the most recent developments in the emerging cross-disciplinary research field involing ultracold atoms, quantum many-body physics, quantum simulation and quantum information.

The main themes of this edition will be

- Non-equilibrium physics and dynamics

- Artificial gauge fields

- Topological phases